Sagan v prológu na Okolo Švajčiarska tesne za pódiom. Vyhral Dumoulin

13.06.2015 Celý región

Rotkreuz 13. júna (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil štvrté miesto v prológu 79. ročníka pretekov Okolo Švajčiarska. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo dosiahol v sobotňajšej časovke jednotlivcov na 5,1 km v okolí mesta Risch-Rotkreuz čas 5 minút a 46 sekúnd, keď za víťazným Tomom Dumoulinom zaostal o päť sekúnd.

Dumoulin (Giant) sa stal prvým Holanďanom, ktorý získal na Tour de Suisse žltý dres v prológu. Na druhom mieste skončil domáci favorit prvého dňa Fabian Cancellara, ktorý po chorobe stratil na víťaza iba dve sekundy. Tretí bol Rakúšan Matthias Brändle (+4 s).

Sagan sa vydal na trať ako posledný z favoritov. Zvlnená prvá polovica mu veľmi nevyhovovala a na prvom medzičase sa nevošiel ani do najlepšej dvadsiatky. V ďalšej rovinatej časti sa však zlepšil a nakoniec ho od konečnej tretej priečky delila iba sekunda.

Okolo Švajčiarska - 1. etapa (Risch-Rotkreuz - Risch-Rotkreuz, 5.1 km): 1. Tom Dumoulin (Hol./Giant) 5:41 min., 2. Fabian Cancellara (Švajč./Trek) +2 s, 3. Matthias Brändle (Rak./IAM Cycling) +4 s, 4. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +5 s, 5. Steve Morabito (Švajč./FDJ), 6. Greg Van Avermaet (Belg./BMC Racing), 7. Cameron Meyer (Austr./Orica) všetci +6, 8. Jon Izagirre (Šp./Movistar), 9. Adriano Malori (Tal./Movistar), 10. Geraint Thomas (V.Brit./Team Sky) všetci +7
 

Vyberte región